Terug

2 September 2024

Ontdek slim laden met Mobiflow en bespaar op energiekosten met ScoptVision

Naast de samenwerking met het MINT-EMS-systeem van Phoenix Contact, introduceren we een partnerschap met ScoptVision. Samen bieden we een innovatieve EMS-oplossing voor het thuis opladen van elektrische voertuigen (EV’s).

Onze samenwerking met ScoptVision stelt ons in staat om flexibele, efficiënte en kosteneffectieve energiebeheeroplossingen te leveren. Dankzij deze integratie kunnen residentiële gebruikers hun energieverbruik en EV-laadprocessen eenvoudig en automatisch laten optimaliseren. Met artificiële intelligentie beheert het EMS van ScoptVision slim de energiedistributie naar het elektrisch voertuig, wat zorgt voor optimale oplaadtijden, zelfconsumptie optimalisatie, en vermindering van de belasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.

Met de keuze tussen MINT-EMS en ScoptVision’s EMS, bieden we altijd de beste oplossing voor jouw behoeften.

Voordelen van de ScoptVision EMS integratie

De Scopt-app, gekoppeld aan het Mobiflow-platform en je digitale meter, maakt het mogelijk om te laden op zonne-energie, piekverbruik te verminderen en te laden wanneer de elektriciteitsprijzen het laagst zijn. Dit gebeurt automatisch, waardoor je niet alleen kosten bespaart – tot wel € 50 per maand – maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Daarnaast geeft de Scopt-app je inzicht in je energieverbruik, zodat je bewuster met energie omgaat. ScoptVision is merkonafhankelijk, wat betekent dat het met verschillende merken en typen apparaten compatibel is.

Daarnaast is het enige benodigde hardware-onderdeel een P1-dongle, die eenvoudig in de P1-poort van je digitale meter kan worden gestoken. Een fysieke verbinding met je zonnepanelen is dus niet nodig, omdat de dongle zowel rekening houdt met de injectie als de afname van elektriciteit.

Kosten van de ScoptVision EMS integratie

Voor de aanschaf van de P1-dongle wordt een eenmalige aankoopkost aangerekend. Deze eenvoudig te installeren hardwarecomponent verbindt met de P1-poort van je digitale meter en levert realtime gegevens aan de Scopt-app en het Mobiflow-platform. Daarnaast is er een licentiekost voor het activeren van je ScoptVision ‘Powerconnect’-abonnement, waarmee je meteen kunt besparen. Voor de exacte prijzen kan je terecht op de website van ScoptVision.

Ben je geïnteresseerd? Bezoek dan de website van ScoptVision om deze service aan te schaffen: Heb je behoefte aan meer informatie over deze nieuwe service? Neem contact op met Mobiflow via ons contactformulier of stuur een e-mail naar ScoptVision: info@scoptvision.com.